Με αφορμή τη σπουδαία αυτή μέρα!

      Άκουσα πρόσφατα πως ένας στους τρεις Έλληνες πιστεύει πως μας ψεκάζουν. Και γι' αυτό όλη αυτή η κρίση ,η ανακατωσούρα , οι λάθος επιλογές των πολιτών μας. χαχα!  Αν είναι δυνατόν. Αυτή η ιδιότητα του ανθρώπου να κατηγορεί οποιονδήποτε άλλον μόνο και μόνο για να μην κατηγορήσει τον εαυτό του είναι πραγματικά ένα λυπηρό γεγονός. Φυσικά δεν είμαι εγώ αρμόδια να κρίνω κανένα ,αλλά μπορώ να διατυπώσω την άποψη μου κι εγώ. Δημοκρατία άλλωστε.. Δημοκρατία!
      Σαν σήμερα πριν 40 χρόνια έγινε ένα τεράστιο βήμα για τη δημοκρατία με την κατάλυση της χούντας των Συνταγματαρχών. Άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους! Κι αυτό για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, ισόνομοι, ισότιμοι και ένα σωρό άλλα που προσφέρει το πολίτευμα αυτό. Γνώμη μου είναι πως λίγοι πλέον παλεύουν για τα "πιστεύω" τους. Έχουμε βολευτεί όλοι  λίγο- πολύ και δεν κάνουμε ούτε βήμα παραπάνω. Και μετά απορούμε γιατί δεν εξελίσσεται η κοινωνία μας. Μα η εξέλιξη ,δυστυχώς ή ευτυχώς , δεν θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα μας χτυπήσει την πόρτα. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗ ΦΕΡΟΥΜΕ!
   Θαυμάζω πραγματικά τους ανθρώπους που γνωρίζουν τι θέλουν και μέρα με τη μέρα προσπαθούν για μια σπιθαμή πιο κοντά του! Αξίζει να ζει κανείς για να μαθαίνει. Υπάρχουν τόσα σ' αυτό τον κόσμο να μάθεις, τόσα να απορρίψεις και τελικά να φτάσεις σε κάτι που σε εκφράζει. Και τότε ναι, μπορείς να το κάνεις κτήμα σου! Να προσπαθήσεις γι' αυτό. Αναφέρομαι σε όνειρα και ιδέες που πολλοί φοβούνται να υιοθετήσουν.
   Μια μέρα που κάνεις κάτι για τη δική σου (ή και των συνανθρώπων σου )εξέλιξη δεν είναι ποτέ μια χαμένη μέρα. Ακόμη κι αν γυρίσεις σπίτι κουρασμένος. Θα είσαι όμως περήφανος για τον εαυτό σου. Και θα 'ναι γλυκιά η κούραση σου αυτή. Θέλω απλώς να καταλήξω στο ότι δεν θα 'πρεπε να επαναπαυόμαστε και να βολευόμαστε με ότι ήδη υπάρχει. Γιατί έτσι μένουμε στάσιμοι. Κι η στασιμότητα σε τίποτα δεν θα ωφελήσει. Οι ρυθμοί κι οι εξελίξεις τρέχουν . Αποφάσισε λοιπόν αν θα κερδίσεις τον αγώνα αυτό, ή αν θα σταματήσεις στα μισά της διαδρομής κατάκοπος, γιατί δεν προπονήθηκες αρκετά όταν έπρεπε!

Comments

Popular Posts