Νομίζω ξέρεις

     Η σημερινή μέρα με συνδέει με ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο. Για χάρη του λοιπόν και με αφορμή τη μέρα αυτή θα γράψω σήμερα για τα αγαπημένα πρόσωπα. Τα αγαπημένα πρόσωπα, όπως φανερώνει και το ίδιο το επίθετο είναι κάποια άτομα που αγαπάς και θεωρείς οικεία..δικά σου.
     Τα αγαπημένα πρόσωπα δε ζητούν εξηγήσεις. Δεν τις χρειάζονται. Σε καταλαβαίνουν και σε νοιάζονται. Και το έχω εμπεδώσει πολύ καλά πως είναι μεγάλη υπόθεση να σε καταλαβαίνουν και να σε νοιάζονται. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα χαρούν μαζί σου στην επιτυχία και θα σου δώσουν το χέρι τους να σηκωθείς στην αποτυχία. Θα κλάψουν μαζί σου. Θα κλάψετε μαζί. Και θα νιώθετε τυχεροί που έχετε ο ένας τον άλλο.
    Οι σύγχρονοι άνθρωποι δε φημίζονται για την ανιδιοτελή αγάπη που προσφέρουν στους γύρω τους. Ζούμε δυστυχώς στην εποχή που τα υλικά αγαθά μετρούν περισσότερο. Και πολύ λυπάμαι γι' αυτό. Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει προσφορά. Βλέπω ανθρώπους, μα όχι ανθρωπιά. Και ζούμε σε δύσκολη εποχή. Εποχή, στην οποία αν δε βρεις στήριγμα σε αγαπημένους, θα πέσεις.                        Θέλεις να πέσεις? Στοιχηματίζω πως όχι. Κοίτα,αν θέλεις, συνέχισε αυτό που κάνεις. Αν όμως προτιμάς την "ορθοστασία" ,θα σε συμβούλευα να πιάσεις τους αγαπημένους σου απ' το χέρι και να τους πας μια βόλτα. Δείξε τους στην πορεία από που έχεις περάσει, τι έχεις δει και βιώσει, πως έχεις νιώσει και τι εσύ αναζητάς. Άσε τους να μάθουν ποιος είσαι. Ξεκαθάρισε πως ο ρόλος τους είναι σπουδαίος στη ζωή σου και πως βασίζεσαι σ' αυτούς. Γιατί είμαι σίγουρη πως θέλουν να τ' ακούσουν.
   Τα αγαπημένα πρόσωπα είναι λίγα. Μετρημένα. Και το κάθε ένα απ' αυτά ξεχωριστό. Γιατί σε κάνουν εσένα τον ίδιο να νιώθεις ξεχωριστός . Ότι είσαι, είσαι. Το θέμα είναι να βρεις αυτόν που θα το διακρίνει. Και μέσα απ΄τον πολύ τον κόσμο, το δικό σου ώμο θα ψάξει για να παρηγορηθεί κι όταν τη νύχτα βασανίζεται από σκέψεις ,εσένα θα σκέφτεται για να νιώσει και πάλι τυχερός.
  Το βράδυ που ξαπλώνεις, άραγε, προσεύχεσαι για κάποιον? Ή αν δεν πιστεύεις σε προσευχές και τέτοιου είδους πράγματα, ποιόν σκέφτεσαι κι εύχεσαι να 'ναι καλά όπου και να 'ναι? Αυτόν αγαπάς.
  Μην κάθεσαι ,λοιπόν, νομίζω ξέρεις καλά τι πρέπει να κάνεις.

Comments

Popular Posts