Η μαγική σου συνταγή

  Ίσως είναι από τη μαμά σου ,τον αδερφό σου, τη φίλη σου ή τη γιαγιά που έχει το ψιλικατζίδικο απέναντι απ' το σπίτι σου. Δεν έχει μεγάλη σημασία. Το συμπέρασμα είναι ένα : Από όπου κι αν έρθει μόνο καλό θα σου κάνει..
  Ίσως δεν κατάλαβες για τι πράγμα μιλάω, αλλά θα το πιάσεις σε λίγο.
  Κάποιοι λένε πως μπορεί να αποτελέσει θεραπεία . Λύτρωση. Ίσως ακόμη και να προκαλέσει τη μακροζωία.
  Τώρα σου θυμίζει κάτι, έτσι δεν είναι?

  Φυσικά και μιλάω για το χαμόγελο.
Μια κίνηση 17 μυών. [ Ας έχουμε το πίσω μέρος του μυαλού μας πως για να συνοφρυωθούμε χρειαζόμαστε 43! ]
  Ίσως να μην συνειδητοποιείς πόσο καλό σου κάνει,αλλά είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να κάνεις στον εαυτό σου. Πιο φτηνό απ' οτιδήποτε μα παράλληλα τόσο ακριβό που λίγοι κατάφεραν να το "αγοράσουν". Οι περισσότεροι το νοικιάζουν. Ίσα να ξεγελάσουν τον εαυτό τους πως το απέκτησαν κι αυτοί το πολυπόθητο για λίγο.

 Για ελάχιστους αποτελεί τρόπο ζωής. Αυτοί είναι κι οι πραγματικά ευτυχισμένοι. Είναι αυτοί που θα ξυπνήσουν με το χαμόγελο στα χείλη για μια ακόμη μέρα,γιατί την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι παλεύουν ακόμη και γι' αυτή. Είναι αυτοί που θα νιώθουν ευγνωμοσύνη που έχουν φαγητό στο τραπέζι τους και θα χαμογελάσουν και γι΄αυτό. Γιατί αυτό το τόσο ασήμαντο, το τόσο καθημερινό και αδιάφορο για κάποιους αχάριστους ,είναι γι' αυτούς ευλογία. Και το να νιώθεις ευχαριστημένος με αυτά που έχεις είναι τελικά η συνταγή.
  Η μαγική σου συνταγή! Εκεί τουλάχιστον έχω καταλήξει εγώ.
Η ευγνωμοσύνη είναι η μαγική σου συνταγή..
  Τώρα θα μου πεις, ο καθένας εκτελεί τη συνταγή του όπως αυτός νομίζει..και θα συμφωνήσω. Ας επαναδιατυπώσω λοιπόν: Η ευγνωμοσύνη είναι μια συνταγή που μπορεί να πετύχει μόνο από ένα καλό μάγειρα.
  Τι λες,λοιπόν? Προλαβαίνουμε να μάθουμε κανα δυο φαγητά της προκοπής ή θα πάμε να εκτελέσουμε μια συνταγή της οποίας αγνοούμε ακόμη και τα υλικά?

Comments

Popular Posts