Κοιτώντας παλιές φωτογραφίες

   Κοιτώντας παλιές φωτογραφίες συνειδητοποιείς πόσα άτομα πέρασαν απ' τη ζωή σου..
Κι είναι περίεργη αυτή η στιγμή. Γιατί κάθε πρόσωπο ξεχωριστά ισοδυναμεί μ' ένα κάρο αναμνήσεις και συναισθήματα που είχες ξεχάσει ή θάψει βαθιά μέσα σου. Τη στιγμή αυτή λοιπόν τα συναισθήματα ξυπνούν ,θυμίζοντάς σου τα πάντα μ΄ένα "καλημέρα" τους.
  Κι αρχίζεις να θυμάσαι ξανά.. πως περνούσες μαζί τους την κάθε σου μέρα, πόσες ατέλειωτες συζητήσεις είχατε μαζί, πόσα όνειρα.. πόσο τους αγαπούσες. Γιατί τους αγαπούσες,το ξέρεις αυτό. Κι ίσως ακόμη να τους αγαπάς. Κι ίσως να μη θέλεις. Γιατί ζεις στον κόσμο των "ίσως" και δεν ξέρεις αν !ίσως! κι αυτοί ακόμη σε νοιάζονται.
  Κοιτάς και ξανακοιτάς τις φωτογραφίες κι αναρωτιέσαι πως από εκεί είσαι εδώ και πόσα πολλά μπορεί να αλλάξει τελικά ο χρόνος. Ίσως κάποια θα ήθελες να τα ξαναζήσεις μα δεν είσαι σίγουρος , δεν ξέρεις. Ίσως κάποια δε θες να τα θυμάσαι μα δεν γνωρίζεις το τρόπο να λησμονείς. Ίσως πάλι δεν ξέρεις τίποτα κι απλά μένεις εκεί ,περιμένοντας μια φωτογραφία να σου μιλήσει.
  Στην πραγματικότητα συνομιλείς διακριτικά με τον τότε εαυτό σου. Τον συναγωνίζεσαι. Κι ελπίζεις φυσικά να τον κερδίσεις. Σε οτιδήποτε σου κατέβει στο μυαλό απαιτείς να είσαι καλύτερος ή πιο ευτυχισμένος. Γιατί αν όχι, θα θελήσεις να γυρίσεις πίσω. Κι όλοι ξέρουμε πως τα πισωγυρίσματα πολύ πονούν! Πόσες πόρτες, άραγε, θα βρεις κλειστές?
  Μα κι αν ακόμη είναι ανοιχτές,θα διστάσεις να μπεις, έτσι δεν είναι? Μα πόσο δειλός είσαι..
Δεν σε κατηγορώ, όχι.. Μα αφού γύρισες που γύρισες ,αν δεις φως, μπες. Γι' αυτό δε γύρισες άλλωστε? Για να βρεις ξανά εκείνο το φως που σε οδηγούσε και τόσο σου άρεσε η πορεία που σου φώτιζε..
   Αν δε θέλεις να γυρίσεις στα άτομα και στην εποχή που τραβήχτηκε η φωτογραφία, τότε νομίζω πως είσαι σε καλό δρόμο . Κι αυτό γιατί προτιμάς τον παρόν σου, πράγμα που δείχνει μια κάποια εξέλιξη! Δε σου απαγορεύει κανείς να νοσταλγείς, μα το να θες να γυρίσεις είναι άλλο πράγμα..Σημαίνει πως κάτι λάθος έκανες που έφυγες ή που άφησες να σε αφήσουν . Κι σε κανένα δεν αρέσουν τα λάθη..
  Μη στεναχωριέσαι όμως όποια και να 'ναι η κατάσταση σου γιατί σίγουρα κάτι θα μάθεις κι απ' αυτό. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως απ' όλα τα σχολεία, η ζωή απέχει κατά πολύ!

Comments

  1. Μα τόσο περήφανος για σένα...

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ κύριε! Δεν ξέρετε πόσο μετράνε τα καλά σας λόγια !!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts