Γιατί όχι και σένα?


  1.     "Λευκή εβδομάδα" το θέμα της εβδομάδος στα ΜΜΕ!! Βούιξε ο τόπος για τις γενναιόδωρες αυτές διακοπές  που προσπαθούν να διοργανώσουν οι υπεύθυνοι Τουρισμού, Παιδείας, Εργασίας κι όποιος άλλος εμπλέκεται !...
         Ε λοιπόν, ή κάτι δεν πάει καλά με μένα ή όντως η διοργάνωση αυτή  από κάπου μπάζει. Σκέφτομαι εγώ τώρα με το λειψό μυαλό μου..ωραία, τα σχολεία κλείνουν για κάποιες μέρες ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις οικογένειες για -ας πούμε- χειμερινές ( αν και Μάρτιο μήνα..) εξορμήσεις! Τα παιδιά ελεύθερα λοιπόν απ' το σχολείο. Κι οι γονείς? Τι θα γίνει μ' αυτούς? Γιατί κανείς δε μίλησε για γονείς? Αποφασίστηκε η ανεξαρτησία των 6 και άνω? Μα πώς στο καλό θα πάνε τα νήπια για σκι ή οτιδήποτε άλλο χωρίς γονείς? Ή μήπως θα καταφέρουν όλοι αυτοί να πάρουν άδεια? Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ δεν το νομίζω..
          Κι από άλλες μεριές μπάζει η συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθώ παραπάνω. Το θέμα είναι ότι για ακόμη μια φορά κατάφεραν να στρέψουν το ενδιαφέρον του κόσμου εκεί που δε χρειάζεται! Με κάτι γρήγορο και βιαστικό ,με κάτι του οποίου η καλή οργάνωση είναι επιεικώς ανύπαρκτη κατάφεραν να στρέψουν την προσοχή των ανόητων στην αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτή που θα έπρεπε!
          Κάτι μου θυμίζει αυτή η τακτική... Πολύ πριν από εμάς, οι αρχές του τοτινού κόσμου διοργάνωναν συσσίτια και επέτρεπαν τη δωρεάν παρακολούθηση αγώνων . Γιατί? Ήταν ,άραγε, τόσο καλοί και ψυχοπονιάρηδες? Χμ.. μάλλον όχι ! Το έκαναν μόνο και μόνο για να αποτρέψουν πιθανές εξεγέρσεις του λαού. Ο τελευταίος ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες μα λόγω της έλλειψης κριτικής σκέψης  επέτρεπε ασυνείδητα να στρέφουν την προσοχή του οπουδήποτε αλλού εκτός από τα αληθινά του προβλήματα!
         Είναι η ιδέα μου ή στη δική μας εποχή το ρόλο αυτό έχουν αναλάβει φορείς,μεταξύ των οποίων και τα ΜΜΕ? Κι ενώ εμείς πληροφορούμαστε για το 16ο γάμο του Γκλέτσου , τη Λευκή Εβδομάδα και τα πάρτυ που διοργανώνουν τα στρουμφάκια ,τα νομοσχέδια  ψηφίζονται το ένα μετά το άλλο . Μας πληροφορούνε βέβαια και γι' αυτά αλλά  ουψ! ξέχασα ένα παρά- ! Κι αυτό το παρά έχει καταπιεί κόσμο και κοσμάκι και δεν έχουμε ιδέα τι μας γίνεται!
         Τη στιγμή λοιπόν που μερικοί άξιοι της παραπάνω συμπεριφοράς ευγνωμονούν για τη "γενναιοδωρία" των αρχών, κάποιοι άλλοι έξυπνοι γνωρίζουν ήδη πως όλα αυτά είναι μορφές του πατερναλισμού τους. Στοργικοί πατέρες που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και έχουν μια λύση σε όλα τους τα προβλήματα..κάπως έτσι ,φαντάζομαι, επιθυμεί  η πολυαγαπημένη σύγχρονη εξουσία την εικόνα της. Έλα όμως που ούτε στο τόσο δεν τη φτάνει !! Ο μόνος της σκοπός είναι η κυριαρχία της στους ανήμπορους για κάθε σοβαρή απόφαση πολίτες.
       Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη οι προαναφερόμενοι έξυπνοι και διατηρείται μια κάποια ισορροπία στην ψεύτικη αυτή σχέση πατέρα-παιδιού που τόσες ψευδαισθήσεις έχει επιφέρει.. Παίρνουν το ρόλο του αντιδραστικού εφήβου και σώζουν το γένος μας από την πλήρη εκμετάλλευση και καθοδήγηση.
       Ο κόσμος μας χρειάζεται σίγουρα κι άλλους αντιδραστικούς εφήβους για να αντέξει , άρα γιατί όχι και σένα?

Comments

  1. Είσαι πολύ καλή! Και ίσως μου αρέσει περισσότερο αυτό. Έχει χιούμορ, έχει σαρκασμό, έχει ανάλυση, έχει... "άποψη"!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts