Ένα τηλεφώνημα

      Θα 'λεγα πως η ζωή θυμίζει τηλεφώνημα.

Κάποτε ένα απλό,καθημερινό τηλεφώνημα. Μπορεί να μην ενδιαφέρει κανένα άλλο παρά μόνο εσένα και το συνομιλητή σου. Ή ένα σημαντικό τηλεφώνημα, που θα επηρεάσει πολλά και πολλούς( βλ. ανθρώπους που έχουν αλλάξει τις ζωές όλων με τις πράξεις τους).
 
     Χ
αρακτηριστικό τηλεφωνήματος αποτελεί και το γεγονός πως κι η ζωή έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Η τελευταία, εξαρτάται από το πόσο προσπάθησες να πλουτίσεις τον εαυτό σου με υγιεινές συνήθειες για την αποφυγή ασθενειών ( χρήμα για να διαρκέσει αρκετά το τηλεφώνημά σου) . Εξαρτάται ,επίσης, και από το πόσο θέλεις να διαρκέσει (βλ. ποσοστά αυτοκτονιών).Φυσικά μετράνε και οι διαθέσεις του συνομιλητή σου που  κάθε φορά αλλάζει πρόσωπο.. Τύχη, άνθρωποι απρόσεκτοι που μπορεί να σου κλείσουν το τηλέφωνο κατάμουτρα χωρίς να το έχεις επιλέξει ( βλ. αυτοκινητιστικά ατυχήματα ). Είναι φανερό,λοιπόν, πως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από σένα το πόσο θα διαρκέσει η κλήση σου( πόσο θα ζήσεις), μα έχεις κι εσύ μεγάλο μερίδιο σ' αυτό. 

    Έχω παρατηρήσει και κάτι άλλο. Μιλάς στο τηλέφωνο με το Παρελθόν και αναλύεις την απαρχαιωμένη σχέση σας. Παράλληλα, σε καλεί το Παρόν. Για να επικοινωνήσεις μαζί του, πρέπει να πατήσεις το κόκκινο κουμπάκι στο Παρελθόν. Κι αυτό, γιατί το τηλέφωνο δεν είναι μέσο μαζικής επικοινωνίας! Δε μπορείς να μιλάς ταυτόχρονα με παραπάνω από ένα άτομο. Πρέπει να διαλέξεις. Έτσι και στη ζωή. Ή θα απαγκιστρώσεις τον εαυτό σου απ' τα περασμένα ή θα μείνεις εκεί , να απορρίπτεις τις κλήσεις του Παρόντος...

   Τέταρτη ( ! ) χρυσή τομή μεταξύ ζωής και τηλεφωνήματος η επιλογή συνομιλητή. Συνήθως, έχουμε την ελευθερία να επιλέγουμε με ποιον θα επικοινωνήσουμε . Στην περίπτωση της ζωής ,σε ποιον θα επιτρέψουμε να βρίσκεται μέσα σε αυτή. Υπάρχουν , όμως , φορές που άνθρωποι ενοχλητικοί επιμένουν να βρίσκονται στη ζωή μας χωρίς να το θέλουμε. Όπως ακριβώς κι οι ενοχλητικές εταιρίες που σε καλούν στις 3 το μεσημέρι.

   Ζωή και τηλεφώνημα ,πράγματα όμοια και με ποικιλία. Γι' αυτό υπάρχουν χιλιάδες τρόποι ζωής και χιλιάδες αριθμοί τηλεφώνων. Όσοι και οι άνθρωποι. Εσύ επιλέγεις. Υψίστης σημασίας το ποιον αριθμό θα πληκτρολογήσεις. Αν πληκτρολογήσεις λίγα ψηφία ,δεν καλεί. Αν 
πληκτρολογήσεις  πολλά , πάλι δεν καλεί. Το μέτρο χρειάζεται. Όπως και στη ζωή... Κι αν δεν καλέσεις το σωστό αριθμό ; Υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείς από την πράξη σου και την απάντηση που θα πάρεις. Θέλει τόση προσοχή..

Μα κοίτα να δεις πόσο ενδιαφέρον μπορεί να γίνει ένα τηλεφώνημα!

Comments

Popular Posts