Παρέα με τα παιδάκια της Αφρικής

     Κι έμεινα εκεί να την κοιτάζω.
 Για πρώτη φορά ίσως σε ολόκληρη τη διάρκεια της ύπαρξής της δεν είχε πάρει αυτό που ήθελε. Κι έβλεπα πόσο την πονούσε αυτό. Ένα χαιρέκακο χαμόγελο είχε νοητά σχηματιστεί μέσα μου. Μπορούσες να μυριστείς από μακριά την ευχαρίστησή μου.
   Αν κάτι μισώ στον κόσμο είναι αυτή. Αυτή και μόνο αυτή.  Και αυτή δεν είναι άλλη απ' την οδύνη. Αυτό το ψυχικό βάσανο που όλοι πολεμούν καθημερινά. Η οδύνη που στη δίνη της προσπαθεί να παρασύρει τον κόσμο όλο. Και το πιο εξοργιστικό είναι πως τα καταφέρνει σχεδόν με όλους.
   Έχοντας "μαζέψει" ακόμη έναν καημένο ανρθωπάκο στη συλλογή της διψά γι' ακόμη ένα και γι' ακόμη ένα. Μπορείς ,αν κοιτάξεις προσεκτικά, να διακρίνεις το αδηφάγο βλέμμα της. Θέλει κι άλλο.. Πάντα θέλει κι άλλο. Ώρες -ώρες νομίζω πως δεν θα ησυχάσει αν δεν μας κατασπαράξει όλους! Μας χρειάζεται τόσο πολύ για να χορτάσει τη λαιμαργία της..τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα  ίσως και να φαντάζουμε λίγοι μπροστά στην τεράστια απληστία της.
  Τώρα τελευταία έχει αρχίσει να με εκνευρίζει πραγματικά.Αποφάσισα ,λοιπόν, να την εμποδίσω λιγάκι. Να δυσκολέψω το έργο της. Το 'βαλα πείσμα κι εγώ να μην την αφήσω να με επηρεάσει ούτε στιγμή. Και όσο περνά απ' το χέρι μου ούτε και αυτούς που αγαπώ.
  Το βλέπω ότι ζορίζεται,δεν της αρέσει το παιχνιδάκι μου. Μα ούτε που με νοιάζει. Πείσμα αυτή, πείσμα κι εγώ. Τι παραπάνω διαθέτει δηλαδή? Άσε με να σε καθοδηγήσω στην απάντηση.. ---> ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ  ! Δεν πρόκειται λοιπόν να της το επιτρέψω αυτό. Κι όχι μόνο γιατί έχει κάνει μιλιούνια ανθρώπους  να σέρνονται στα πόδια της. Μα γιατί δεν μου αρέσει να επικρατεί στο τέλος αυτή παμφαγία.
   Όχι τίποτα άλλο μα ανησυχώ και για την υγεία της.. αυτός ο υπερσιτισμός μπορεί να της στοιχίσει ακριβά!    Ας τη βοηθήσουμε λοιπόν να έρθει στα συγκαλά της και γιατί όχι να συμβάλλουμε κιόλας στην πείνα της.. Ας μην είναι τα παιδάκια της Αφρικής τα μόνα που πεινάνε!...  

Comments

  1. Και τώρα ας πάμε σε κάτι πιο... πολιτικό! "Πατερναλισμός" η λέξη. Μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτόν;;;

    ReplyDelete
  2. χαχα θα το δουμε !
    αν και η πολιτικη δεν ειναι ακριβως το στοιχειο μου..εμ πασει περιπτωσει,για ολα υπαρχει η πρωτη φορα!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts