Νέοι προδερμ VS ρηξικέλευθοι νέοι

       Κοιμούνται του καλού καιρού οι νέοι της Ελλάδος και δεν είναι να ρωτάει κανείς γιατί τους ψάχνει  ο "κάδος" !   Κοιμούνται κι ονειρεύονται τα μοσχαναθρεμμένα νιάτα. Είναι πλέον γεγονός. Κι όταν δεν κοιμούνται, κάθονται αναπαυτικά στον καναπέ τους περιμένοντας να πάρουν φωτιά τα τηλέφωνα απ' τις σειρές εργοδοτών που τους αναζητούν!

      Για κάποιο ανεξήγητο  -  !  -   λόγο ,όμως, το ριμάδι το τηλέφωνο δε χτυπά ποτέ των ποτών. Και τα νιάτα απορούν. Μα καλά..Είναι κοινωνία αυτή που ζουν ;  Είναι δυνατόν ουδεμία εταιρία να μη θέλει παιδιά με τόσες ικανότητες;! Για ρώτα σ ' άλλες χώρες.. Μπορεί κανείς να τους ξεπεράσει σε βαρεμάρα, αναισθησία και μετριότητα ; Αμφιβάλλω!


     Κλαίγονται με τις ώρες για την ανεργία που τους μαστίζει, μα παράλληλα τρώνε το γαλακτομπούρεκο της μάνας που ανησυχεί γιατί " Έχει ρέψει το παιδί! ". Ούτε μισή  φορά δεν ασχολήθηκαν με σοβαρότητα -γιατί δε διαθέτουν κάποια- και είναι άξιοι της μοίρας τους.
    Ας κλαίγονται λοιπόν. Χωρίς προσπάθεια μέτριοι θα μείνουν μια ζωή. Κορόιδα ήταν οι άλλοι δηλαδή - κάπου στο 10 % πρέπει να είναι - που κόπιασαν πραγματικά για να φτάσουν εκεί που είναι; Μόνο αυτοί δεν είναι κορόιδα σας πληροφορώ.


      Δεν θέλω να απογοητεύσω κανένα , μα κλειδί για την επιτυχία δεν υπάρχει. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή.  Το θέμα είναι πως στις μέρες μας ο κόσμος διακατέχεται από μερική τύφλωση και μόνο η αναζήτηση της πόρτας του λείπει ! Πόρτα ακούει και πόρτα δε βλέπει . Η καλύτερα, δε θέλει να δει. Κλείνει τα μάτια και προχωράει στα τυφλά . Όπως ακριβώς του έχουν μάθει. Σαν υπάκουο παιδί που είναι .. 


    Ο οργανισμός του δεν το αντέχει να έρθει σε σύγκρουση, να διεκδικήσει και τέλος να αποκτήσει. Η περιπέτεια δεν του πάει. Προτιμά τη γαλήνη του πατρικού σπιτιού του ,όπου όλα είναι εξασφαλισμένα κι εκείνος έχει το κεφάλι του ήσυχο. Η μαμά κι ο μπαμπάς του τα παρέχουν όλα. Μόνο το φαγητό μένει να του μασήσουν!          
     Είναι που το περνάν για ευαισθητούλι και το προσέχουν σαν τα μάτια τους!  Αφού να φανταστείτε βγάζει σπυράκια  με οτιδήποτε άλλο γιατί από μικρό το είχαν συνηθίσει με προδερμ και μόνο. Προδερμ σαμπουάν, αφρόλουτρο, ενυδατική κρέμα κι όλα τα συναφή. Δεν θέλει ,λοιπόν, τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω. Το προδερμ του μόνο. 


     Δεν καταλαβαίνουν , όμως, πόσο κακό του κάνουν. Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται το άλλο άκρο για να βγει απ' αυτό το ατέλειωτο τούνελ της κρίσης. Αλλά που να βρεις τώρα μη προδερμιστές;! Ας ξεφορτωθεί επιτέλους κάποιος τους μαμάκηδες να μείνει έστω αυτό το 10 % που προαναφέρθηκε. Άσε που κινδυνεύει κι αυτό να εξαφανιστεί.. οι μαμάκηδες όλο και πολλαπλασιάζονται απειλώντας το είδος των αντιθέτων. Αυτών, δηλαδή, που έχουν αγωνιστεί και συνεχίζουν να αγωνίζονται για το μέλλον τους. Οι λεγόμενοι ρηξικέλευθοι νέοι που τόσο τσατίζουν το κατεστημένο και το πολεμούν μέχρι τελικής πτώσεως είναι υπό εξαφάνιση!! Και δεν το κρύβω πως τρομάζω.

    Ας σώσουμε όλοι μαζί τους λίγους νεωτεριστές και καινοτόμους που μας έχουν απομείνει όσο είναι καιρός ,γιατί βλέπω τους προγόνους μας να βράζουν σε καυτά καζάνια με ...προδερμ!
   

    

Comments

  1. Νομίζω τελικά ότι αυτό το στιλ σου πάει περισσότερο. Δυναμικό, καυστικό, δε μασάς τα λόγια σου!!!

    ReplyDelete
  2. Αυτός είναι και ο σκοπός γιατί έχουμε μπουχτήσει από "μασημένα" λόγια! Σας ευχαριστώ πολυ!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts