Don't follow the leader

         Το πόσο έχει χαθεί ο αυθορμητισμός στις μέρες μας το έχουμε παρατηρήσει όλοι,νομίζω. Μάσκες ,μάσκες κι άλλες μάσκες. Μπορεί να θες να πλαντάξεις στο κλάμα αλλά όχι, δε μπορείς , πρέπει να φερθείς σα κυρία. Πίεσε τον εαυτό σου, δάγκωσε τα χείλη σου, κατάπιε το λυγμό σου. Δεν πρέπει να σε δουν, γιατί δεν είναι άνθρωποι αυτοί και δεν έχουν ιδέα από πόνο! Μη χαρείς υπερβολικά, μη φωνάξεις , μη γελάσεις δυνατά , μη! Θα σε παρεξηγήσουν,θα σε περάσουν για τρελό. Γιατί δεν είναι άνθρωποι αυτοί και δεν έχουν περάσει χαρές στη ζωή τους.

     Μην τσαλακωθείς, δεν έχουμε σίδερο να σε ξαναφτιάξουμε όπως πρέπει να είσαι. Με μέτρο! Και μην τυχόν χαμογελάσεις ποτέ σε άγνωστο ! Δεν τον ξέρεις, γιατί του φέρεσαι σαν άνθρωπος?! Δεν καταλαβαίνω. Να σου πω εγώ τι θα γίνει. Θα σε στραβοκοιτάξει , θα κοιτάξει πίσω του και μόλις συνειδητοποιήσει πως ,όντως, εκείνον χαιρετάς ,θα σου πει " Συγνώμη, σας γνωρίζω? " .

    Όχι ,φίλε, δε με γνωρίζεις.Δεν σ' έχω ξαναδεί ποτέ. Δεν ξέρω αν θα σε ξαναδώ. Μου άρεσε η αύρα σου και γι' αυτό σου χαμογέλασα. Είναι τόσο παράλογο αυτό? Λυπάμαι, αν στον κόσμο σου είναι έτσι. Σίγουρα ζεις σ' ένα τόσο βαρετό κόσμο..

    Συνάντησα κάποτε κάποιον που είχε προφανώς τις ίδιες απόψεις με μένα. Με κοίταξε για τρία ολόκληρα λεπτά αμίλητος! Έστρεψε το κεφάλι του στο πλάι, με περιεργάστηκε, χαμογέλασε. Και συνέχισε να με κοιτάει χωρίς καμιά απολύτως ντροπή . Ήταν μόλις 5.

    Ίσως ο αυθορμητισμός είναι ένας τρόπος ζωής που ξεχνιέται μετά τα 10 για παράδειγμα. Ή ένας τρόπος ζωής απ' τον οποίο μας αναγκάζουν να απαγκιστρωθούμε. Όπως μας έκαναν για τις πάνες ένα πράγμα. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να κάνουμε την ανάγκη μας πιο..συνειδητά! Και σίγουρα πιο  οργανωμένα.

   Ο αυθορμητισμός είναι αθωότητα. Έχεις την ικανότητα να εκφράσεις τη γνώμη και τα συναισθήματά σου σα να μην πρόκειται να σε κρίνει κανείς γι' αυτό. Ή καλύτερα ,σα να μη σε αφορά . Άλλωστε, όλοι έχουν το δικαίωμα μιας άποψης, έτσι δεν είναι;

   "Ναι" είναι η σωστή απάντηση μιας και , απ'όσο ξέρω, το πολίτευμά μας είναι η δημοκρατία. Αυτά στη θεωρία. Στην πράξη,τι ?
  Στην πράξη βλέπουμε πολιτικούς , παράγοντες των ΜΜΕ και άλλους ,που υποτίθεται πως υπάρχουν για να στηρίζουν τη δημοκρατία και τα δικαιώματά μας , να μοχθούν για τη μαζοποίηση. Βλέπεις, είναι ευκολότερο να μας ελέγχουν έτσι! Όπως ο τσοπάνης έχει τη γκλίτσα του για να καθοδηγεί τα πρόβατα. Όπου τσοπάνης βάλε τους διάφορους αναξιοκρατικούς και διεφθαρμένους παράγοντες , όπου γκλίτσα βάλε λαικισμό, παραπληροφόρηση και όπου πρόβατα τον εαυτό σου!

   Και πού χωράει αυθορμητισμός σε μια κοινωνία που υποσυνείδητα έχει μάθει να αντιδρά , να δρά και να ζει ομοιόμορφα ?

   Πουθενά. Και γι αυτό δε φταίνε οι προαναφερθέντες παράγοντες.Αυτοί είναι απλώς άνθρωποι χωρίς κοινωνική συνείδηση ( κάτι σαν άρρωστοι ,σκέψου) . Εμείς , όμως, η πλειοψηφία που περισσεύει ,για ποιο λόγο αναγκάζουμε τους εαυτούς μας να το δεχτούν αυτό ?

  Το follow the leader δεν ισχύει αν ο leader δεν αξίζει να τον follow,αλλά κανείς δεν μας το έμαθε αυτό δυστυχώς! 

Comments

  1. Μια εξαίρετα διατυπωμένη άποψη η οποία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο !

    Παρ όλα αυτα ο σκοπός του σχολιου μου είναι για να δοθούν συγχαρητήρια αφού γίνει πρώτα η παρατήρησις .

    Μια αναπάντεχην μεταβασις έγινε ,
    μεταφέροντας μας (αναγνώστες )
    από την προσωπική -ρομαντική σκοπιά
    στην αντικειμενικη και επικριτική στάση του συγγραφέα (εσάς ).

    Ιδού !!

    " Συνάντησα κάποτε κάποιον που είχε... "

    Και φυσικά το κλείσιμο .

    "   Και πού χωράει αυθορμητισμός σε μια κοινωνία που υποσυνείδητα έχει μάθει να αντιδρά , να δρά και να ζει ομοιόμορφα ? " .


    Υπέροχα στοιχεία που δείχνουν μια μετάβαση χαρμόσυνη και φυσική μακροχρόνια !!

    Υ.Γ

    Από την μικρην ζωήν μου έμαθα τούτο :

    "There is no leader , because there is no plan "

    Be the leader !
    Yourself's leader !

    And remember ...

    " A leader is like an eagle ,
    he/she observes from above
    and always fly alone . "

    ReplyDelete
  2. Κ.Βουτσελά σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας! Χαίρομαι που γράφω και σκέφτομαι πράγματα που εκφράζουν κι άλλους συνανθρώπους μου

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts